سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شاخه - رشته نقشه کشی معماری شاخه فنی و حرفه ای

مسیر تحصیلی و شغلی رشته معماری داخلی | هنرستان یار

رشته معماری در مقطع کارشناسی ارشد شامل گرایش های متعددی است که دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی می‌توانند در کارشناسی‌ارشد در یکی از گرایش?های معماری اسلامی، مهندسی معماری، معماری منظر، انرژی ‏و معماری، معماری داخلی، مطالعات معماری ایران، تکنولوژی معماری، بازسازی پس از سانحه، مدیریت پروژه و ساخت و فناوری ‏معماری ادامه تحصیل دهند. طراحی و معماری داخلی نمایشگاه های بزرگ و کوچک، صحنه آرایی فضای برگزاری سمینارها و جشنواره ها، طراحی و آرایش داخلی فروشگاه های بزرگ و کوچک، هتل ها، ادارات و بانکها، مجتمع های تجاری، خانه های مسکونی، سالن های پایانه ها و فرودگاه ها، احیاء و باز زنده سازی بناهای تاریخی و… همگی مواردی هستند که نیازمند طراح معماری داخلی می باشند.

دانش آموزان پایه نهمی که به این رشته علاقه مند هستند برای تحصیل و حرفه ای شدن در این رشته دو مسیر دارند: مسیر یک : اگر شما رشته معماری داخلی را در هنرستان انتخاب کنید در این حالت شما سه سال در این رشته تا دیپلم تحصیل می کنید سپس برای ورود به دانشگاه، هم می توانید در آزمون فنی و حرفه ای و هم می توانید در کنکور سراسری ریاضی شرکت کنید. نکته ی مهم اینجاست که رشته ی نقشه کشی معماری و معماری داخلی در کنکور سراسری، زیر مجموعه ی گروه ریاضی و فیزیک است یعنی یک دانش آموز هنرستانی اگر به یکی از این دو رشته علاقه مند باشد و بخواهد از طریق کنکور سراسری وارد این رشته شود باید در کنکور رشته ریاضی شرکت کند و نه کنکور هنر.

خیلی از دانش آموزان رشته های هنر شاخه فنی و حرفه ای را با کنکور سراسری هنر اشتباه می گیرند، کنکور سراسری هنر هرساله در تیرماه برگزار می شود هر دانش آموز با هر نوع دیپلمی می تواند در این آزمون ثبت نام و شرکت کند کنکور هنر یک آزمون شناور بین تمام دانش آموزانی هست که دیپلم دارند. صبر و پشتکار فراوان، تجسم خلاق، توانمندی در دروس هندسه و ریاضی، مهارت در طراحی، اطلاعات عمومی خوب در زمینه تاریخ ‏مخصوصا تاریخ معماری ایران و جهان، جغرافیا، اقلیم‌شناسی، روان?شناسی، مردم‌شناسی و اقتصاد از جمله مهارت?های لازم برای ‏موفقیت در این رشته می‌باشند. مسیر دو: اگر شما یکی از رشته های نظری را در دبیرستان انتخاب کنید و علاقه مند به ادامه تحصیل در رشته ی معماری داخلی باشید دیگر در آزمون فنی و حرفه ای و دانشکده های فنی و حرفه ای نمی توانید شرکت کنید و فقط باید از طریق کنکور سراسری ریاضی برای ورود به این رشته اقدام کنید.

 

معرفی رشته ی معماری در هنرستان

دانش آموزان هنرستانی رشته معماری می توانند در مقطع کاردانی پیوسته (فوق دیپلم) در یکی از دانشگاه های دولتی (آموزشکده های فنی و حرفه ای و موسسات غیرانتفاعی ) ، دانشگاه های آزاد و سما و یا در مراکز علمی کاربردی در گرایش های معماری و طراحی داخلی ادامه تحصیل دهند و پس از گذراندن دوره های کاردانی و کارشناسی در مقاطع بالاتر (ارشد و دکتری) در دانشگاه های معتبر (تهران ، شهید بهشتی و …) ادامه تحصیل دهند و در این مورد هیچ گونه محدودیتی برای هنرستانی ها وجود ندارد. در حالی که در سال دوم به دانش آموزان فقط چهار درس ترسیم فنی ، شناخت مواد ، مبانی هنرهای تجسمی و طراحی ارائه می شود ، در سال سوم حجم مطالب بیشتر شده و به نه درس نقشه کشی ، مبانی طراحی معماری ، کاربرد رایانه در نقشه کشی معماری ، نقشه برداری ، کارگاه حجم و ماکت ، متره و برآورد ، عناصر و جزئیات ، آشنایی با بناهای تاریخی و تاسیسات تقسیم می شود که امتحان چهار درس آخر در حوزه ی امتحانات نهایی برگزار می شود.

دانش آموزان هنرستانی رشته کامپیوتر در مقطع کاردانی پیوسته (فوق دیپلم) می توانند در یکی از دانشگاه های دولتی (آموزشکده های فنی و حرفه ای و موسسات غیرانتفاعی)، دانشگاههای آزاد(سما) و یا در مراکز علمی کاربردی در گرایش های نرم افزار، سخت افزار و فناوری اطلاعات (IT) ادامه تحصیل دهند. رشته نقشه کشی معماری یکی از رشته های مجموعه ی گروه خدمات در شاخه فنی و حرفه ای است که هر دانش آموز پس از طی کردن دوره متوسطه ی اول می تواند طی یک دوره دوساله و در یکی از هنرستان های کاردانش یا فنی و حرفه ای دیپلم این رشته را اخذ نماید. دانش آموز رشته ی معماری بعد از اخذ دیپلم و با یادگیری نرم افزارهای مربوطه می توانند در شرکت های ساختمانی کار نقشه کشی انجام دهد یا با اخذ فوق دیپلم و کسب تجربه به عنوان سرپرست کارگاه مشغول به کار شوند.

  هم چنین با اخذ مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد علاوه بر فعالیت های قبلی به عنوان ناظر ساختمانی و طراح معماری و رد مقاطع بالاتر به کارهای آموزشی و پژوهشی در قالب استاد یا هیئت علمی دانشگاه بپردازند. دانش آموزان هنرستانی می توانند پس از گذراندن دوره کاردانی و کارشناسی در دوره ارشد و دکتری در دانشگاه های معتبری همچون دانشگاه تهران، شریف و امیرکبیر ادامه تحصیل دهد. لازم به ذکر است که کنکور هنرستان براساس دروس فنی و حرفه ای برگزار می شود و دانش آموزان کارو دانش می بایست دروس اختصاصی را از کتاب های فنی و حرفه ای مطالعه کنند. از این چهار درس نمره قبولی دو درس عناصر و جزئیات و متره و برآورد دوازده و دو درس بناهای تاریخی و تاسیسات ده می باشد.

 

آشنایی با رشته «نقشه‌کشی ساختمان» در شاخه کاردانش

کسانی که مایل به تحصیل در این رشته هستند در طی دوران تحصیل با عملیات اجرایی ساختمان‌سازی، محاسبات فنی و نقشه‌کشی ساختمان، مواد و مصالح ساختمان، ایستایی ساختمان، فناوری ساختمان‌های فلزی و بتنی، قالب‌بندی و آرماتوربندی، کار با دوربین‌های نقشه برداری و.   * فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در صورت موفقیت در آزمون ورودی در دوره‌های کاردانی پیوسته فنی و حرفه‌ای (آموزشکده‌های دولتی و دانشگاه آزاد) و دوره‌های کاردانی پیوسته (دانشگاه علمی ـ کاربردی) به ادامه تحصیل مشغول شوند.   * گواهی مهارتی هنرجویان فارغ‌التحصیل از طرف وزارت کار و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور صادر می‌شود و هنرجویان می‌توانند با این گواهی به عنوان مجوز کار در تمام دفاتر فنی و مهندسی ساختمان مشغول به کار شوند.

  * در صورت ادامه تحصیل در مدارج عالی و دانشگاهی می‌توانند به عنوان مهندس عمران یا معماری و اخذ پروانه اشتغال از سازمان مهندسی ساختمان در طراحی و نظارت ساختمان‌ها و ابنیه مشغول به کار شوند. 42 ساعت دروس عمومی  (دینی، عربی، فارسی، زبان خارجه، جغرافی، تاریخ، علوم اجتماعی، تربیت بدنی، انسان و محیط زیست، تفکر و سواد رسانه‌ای، سلامت و بهداشت، آمادگی دفاعی، مدیریت خانواده و سبک زندگی). امروزه پیشرفت تکنولوژی و کاربرد روزافزون انواع مصالح ساختمانی و فنون جدید عملیات اجرایی، صنعت ساختمان‌سازی را دگرگون و پیچیده نموده و به این رشته اهمیت و جذابیت خاصی بخشیده است.

دانش‌آموزان طی سه سال آموزشی در این رشته، همه‌ی دروس عمومی و مهارتی را گذرانده و فارغ‌التحصیل می‌شوند و توانایی نقشه‌خوانی، ترسیم نقشه معماری، سازه، تأسیساتی و. ساختمان‌ها، راه‌ها، پل‌ها، فرودگاه و پایانه‌های مسافربری و هر آنچه که مربوط به آبادانی یک شهر می‌شود، در محدوده‌ی فعالیت یک کارشناس ساختمان قرار دارد.   * فارغ‌التحصیلان این رشته، به عنوان نقشه‌کش در شرکت‌های ساختمانی مشغول به کار خواهند شد و توانایی ترسیم تمام نقشه‌های فاز یک را به کمک رایانه خواهند داشت. علم و هنر به کمک وسایل و ابزار، علائم و خطوط را در هم می‌آمیزد و به متخصصین این توانایی را می‌دهد که شما را یاری نمایند تا در محیطی زیبا، مطمئن و زیبا زندگی کنید.

 

آموزشگاه آریاگستر

2)استاندارد نقشه کشی سازه درجه1: از هنرجو انتظار می رود بعد از اتمام استاندارد توانایی ترسیمات پلان فونداسیون، شناژ و مرتبط توانایی شناخت و به گار گیری آیین نامه های بتن و فولاد ، ترسیم نقشه های تیرهای مشبک و قاب ها، استفاده از نرم افزار اتو کد جهت ترسیم اسکلت فلزی و بتن را داشته باشد. 3)استاندارد نقشه کشی معماری درجه 1:هنرجو بعد از اتمام استاندارد توانایی طراحی پلان های مسکونی را خواهد داشت و همچنین با ترسیم های جزئیات معماری، تاسیسات و شهر سازی آشنا می شود به کمک نرم افزار اتو کد ترسیمات سه بعدی انجام می دهد. 1)استاندارد نقشه کشی عمومی درجه 2:آشنایی با وسایل و لوازم نقشه کشی ، انجام ترسیمات هندسی ، تجسم درست اجسام، ترسیمات ساده پلان و نما و برش، آشنایی با نرم افزار اتوکد.

فارغ التحصیلان این رشته تحت عنوان طراح معماری داخلی می توانند زیر نظر مهندسین در دفاتر مشاوره، شهر داری و شرکت های خصوصی به عنوان رسام مشغول به کار شوند. 4)طراح معماری با نرم افزار 3DMAX: با کمک این نرم افزار هنرجویان ترسیمات سه بعدی (همراه با نور پردازی و متریال) انجام می دهند. هنرجویان در این رشته پنج استاندارد مهارت شغلی را گذرانده و در پایان هر استاندارد به توانایی های ذیل دست می یابند. در حال حاضر دانش آموزان این رشته پس از اخذ دیپلم در صورت تمایل به ادامه تحصیل می توانند از طریق:. مشیریه، شهرک مسعودیه، افسریه، خانی آباد نو، نازی‌آباد، نعمت‌آباد، یاخچی‌آباد، امیربهادر، آذری، اتابک، خراسان، خزانه فلاح، خزانه بخارایی، شاپور، مولوی، سیروس، دروازه غار، جوادیه، یافت‌آباد، منیریه، امیریه، شوش، بازار تهران، شهرری، سیزده آبان، دولت‌آباد ، شهرک رسالت ،فلاح ،ابوذر.

3-ترک تحصیل ها کسانیکه به هر دلیلی نتوانسته اند در مدارس روزانه تحصیل کنند و امروز تصمیم به دریافت دیپلم دارند. 2-علاقمندان دریافت دیپلم مجدد یعنی متفاضی که دیپلم دارد اما به هر دلیلی می خواهد دیپلم دوم یا … دریافت کند. بله ، در نزدیکی آموزشگاه خطوط مترو  علی آباد، و استفاده از تاکسی یا اتوبوس به سمت نازی آباد. چند دسته متقاضی دریافت دیپلم های شاخه کاردانش آموزش و پرورش هستند. برای اخذ دیپلم رسمی آموزش و پرورش متقاضی بایستی دو گروه درسی را پاس کند. بعد از اخذ گواهینامه های مهارت و ارائه آن به مدارس بزرگسال شبانه و یا مراکز آموزش از راه دور زیر نظر وزارت آموزش و پرورش و گذراندن حداقل 96 واحد درسی موفق به دریافت دیپلم رسمی آموزش و پرورش در شاخه کاردانش خواهید شد.

 

منبع