بهداشت محیط - کاردان بهداشت محیط
سایت بهداشت محیط ایران
نظارت بر حمل و نقل ، دفع و دفن بهداشتی زباله و شرکت در جلسات تعیین جایگاههای انتقال و دفن بهداشتی زباله اعم از شهر و روستا. جلوگیری از آلودگی هوا ، نظارت بر منابع آلوده کننده و پی گیری جهت جلوگیری از انتشار گازها و گرد و غبار در هوا. نظارت فعال و مستمر در اجرای طرح خیابان نمونه و گسترش فعالیت در این امر جهت توسعه آن و در راستای طرح شهر سالم. بهسازی دامداریها و پرورش طیور و نظارت بر برنامه های جمع آوری و دفع فضولات حیوانی در زمینهای کشاورزی. جمع آوری اطلاعات مربوط به نیازمندیهای بهداشت محیط روستایی ( برنامه ریزی ، اولویت بندی و اجرا ).
تشکیل جلسات شوراهای بهداشتی شهر و روستا و شرکت در جلسات بازرگانی ، کمیسیون نظارت بر مواد غذایی. کنترل و نظارت بر برنامه جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب و ارزیابی برنامه های جمع آوری فاضلاب. نظارت بر منابع و مخازن و خطوط انتقال آب ( پروژه های آبرسانی ) در مناطق شهری و روستایی. انجام نظارت مستمر بر اجرای طرح ممنوعیت مواد غذایی غیر مجاز و غیر قابل مصرف خوراکی. بازدید از کارخانجات تولیدی مواد غذایی و نظارت بر نحوه دفع فاضلاب و زباله آنها. بازدید از پروژه های آبرسانی ( پایش ، بهینه سازی ، تنظیم کلر باقیمانده ). طرح تشدید کنترل مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی در عصرها و روزهای تعطیل.
بازدید و پایش مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی ( صنوف 12 گانه ). بازدید از مراکز رادیولوژی ، رادیوگرافی ، سونوگرافی و مراکز یونساز. نمونه برداری مواد غذایی و ارسال آن به آزمایشگاه مواد غذایی. بازدید از درمانگاهها و مراکز بهداشتی درمانی دولتی و خصوصی. بازدید از شناگاهها ، نمونه برداری آب و کلرسنجی آب استخرها. بازدید از اماکن عمومی نظیر حمامها ، آرایشگاهها و. برنامه مقابله با کاهش اثرات بلایای طبیعی ( سیل ، زلزله و. بازدید از اماکن ورزشی شامل سالنهای ورزشی ، کلوپها و. انجام و نظارت مستمر بر اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی.
دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان
طرح های تحقیقاتی آئین نامه و دستورالعمل ها فرم های طرح تحقیقاتی فرایند طرح تحقیقاتی تسویه حساب طرح تحقیقاتی. امور پایان نامه ها آئین نامه و دستورالعمل ها. دستاورد پژوهشی یک سال اخیر ژورنال کلاب. فرم های پایان نامه . شماره تماس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان : 55540111 - 031. لذا رسالت گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان علاوه بر تربیت نیروی انسانی متخصص بهداشت محیط موردنیاز منطقه و کشوری، در راستای انجام تحقیقات کاربردی مرتبط با موضوعات و مشکلات بهداشت محیط مناطق کویری صنعتی به منظور نیازسنجی و ارتقاء شاخصهای بهداشت محیطی با تاکید بر موارد زیر است:.
فعالیتهای بهداشتی در کشور ما در سه زیر شاخه بهداشت عمومی، حرفهای و محیط متمرکز میباشد که این فعالیتها اعم از آموزشی و پژوهشی در مجموعهای تحت عنوان دانشکده بهداشت که زیرمجموعهای از دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی است انجام میگیرد. اولین دوره پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی بهداشت محیط وبا ظرفیت پذیرش 25 نفر در سال 72 شروع گردید وبه دنبال آن با تجهیزشدن آزمایشگاهها وکارگاه ها و تکمیل اعضاء هیئت علمی مجوز پذیرش دانشجوی مقطع کارشناسی بهداشت محیط نیز در سال 1375 توسط وزارتخانه ذیربط صار گردید. تا قبل از سال 1375 فعالیتهای آموزشی و پژوهشی گروه بهداشت محیط به صورت مشترک با گروه بهداشت و پزشکی اجتماعی انجام می گرفت و با تاسیس دانشکده بهداشت ومنتقل شدن گروههای آموزشی عملا فعالیتهای آن به صورت گروه مستقل اداره میشود.
به طور کلی رمز بقاء و توسعه هر جامعهای توجه به بهداشت و محیط زیست آن است و تحقق توسعه پایدار در زمینههای مختلف اقتصادی و اجتماعی بدون توجه به مقوله بهداشت میسر نخواهد شد. موضوعات مرتبط با زیرشاخه بهداشت محیط عموما دربرگیرنده مباحث مربوط به بهداشت آب و فاضلاب، آلودگی هوا، دفع مواد زائد جامد ، مبارزه باناقلین و جوندگان، وبهداشت مواد غذایی است. درحال حاضر نیز کل ظرفیت پذیرش دانشجو برای هر مقطع کاردانی و کارشناسی دورههای روزانه و شبانه مجموعا 100 نفر درسال می باشد. این گروه در سال 1375 همزمان با تاسیس دانشکده بهداشت شروع به کار نمود. رشته بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان.
شبکه بهداشت و درمان ابهر
( بیمارستانها، مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی، خانه های بهداشت، پایگاههای بهداشتی و تسهیلات زایمان). v نظارت بر کیفیت میکروبی و شیمیایی آب مطابق استاندارد مربوطه و پیگیری نواقص از طریق ارگان های مسئول. v کنترل بهداشت محیط اماکن مشمول ماده 13 (بهداشت فردی کارکنان،وضعیت ساختمانی، ابزار و لوازم کار). v بررسی وضعیت مدیریت مواد زاید جامد در شهرهای و روستاهای تابعه و پیگیری از طریق ارگانهای ذیربط. v پیگیری اجرای مصوبه هیات دولت مبنی بر ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن و ادارات. v جلب مشارکت اهالی، اعضای شورای اسلامی و دهیاران در بهسازی محیط روستاها.
v تخصیص اعتبار برای اجرای طرح عملیات بهداشت محیط روستاها و پیگیری اجرای آن. v کنترل محلهای دفع نهایی زباله و پیگیری نواقص از طریق ارگانهای ذیربط. v کلرسنجی آب آشامیدنی مطابق استاندارد مربوطه و پیگیری نواقص از طریق ارگان های مسئول. v تهیه و توزیع سموم و مواد گندزدا برای استفاده در مواقع اضطراری. v همکاری با اداره محیط زیست در جلوگیری از آلودگی هوا توسط کارخانجات صنعتی و. v جلوگیری از آلودگی هوا توسط اماکن عمومی و مراکز تهیه وتزیع مواد غذایی. v آموزش پرسنل ارگانهای بین بخشی (آبداران،دهیاران و.
v شناسایی کانونهای آلوده و اعلام به ارگانهای ذیربط. v شناسایی کانونهای آلوده و اعلام به ارگانهای ذیربط. v ممانعت از کاربرد افزودنیهای شیمیایی در اماکن. v تامین وتوزیع پرکلرین جهت تهیه کلر مادر در مناطق فاقد لوله کشی. v برخورد قانونی با متخلفین براساس اصلاحیه ماده 13. v صدور مجوز برای فعالیت شرکتهای خدمات سمپاشی. v مشارکت در کمیته شهرستانی مدیریت پسماندها. v پیگیری و اجرای بندهای مرتبط با دخانیات در ماده 13. v آموزش رابطین بهداشتی و تشکلهای غیردولتی.