سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مراقبت از فرش زیر پایمان

چگونه از فرش ماشینی خود مراقبت کنیم؟؟(اصول جزء به جزء)

 در حالت پارگی ، سوختگی و پوسیدگی چون الیاف فرش دچار سستی و از هم پاشیدگی نسبی میشوند در صورتی که اقدام سریع به تعمیر فرش نکنید ممکن است بر اثر پا خوردگی زیاد این از هم پاشیدگی بیشتر شود و به طور کل الیاف قسمت معیوب فرش بریزد و  این آسیب دیدگی بیشتر شود و شما مجبور شوید هزینه بیشتری برای رفوی فرشتان بپردازید و همچنین فرش شما زمان بیشتری برای رفو نیاز داشته باشد. همان طور که در مورد یک هم گفتیم قبل از اینکه میخواهید فرشتان را برای مدتی از محیط خانه جمع کنید و در فضایی آنرا نگه داری کنید اولا اینکه آنرا به هیچ عنوان به حالت تا جمع نکنید و حتما فرش را به صورت لول شده جمع کنید دلیلش آن است که فرش هایی که تراکم و شانه بالایی دارند چون بسیار سنگین و توپر هستند در صورت تا کردن دچار شکستگی و کیستی میشود.

متاسفانه در حوزه وب و اینترنت یکسری وب سایت ها به معرفی یک سری روش ها برای ترمیم فرش توسط خود افراد پیشنهاد میکنند که طبق تجربه شخصی بنده این روش و فنون نه تنها  اصلا پبیشنهاد نمیشود بلکه انجام خودسرانه آن میتواند موجب خرابی و بدریخت شدن فرش شما شود که هر کسی که آنرا ببیند میفهمد که فرش صدمه دیده. شاید برای شما هم این اتفاق افتاده باشد که فرشتان را برای شستشو به یک شرکت قالیشویی سپرده اید  و پس از اینکه آنرا تحویل گرفته اید  و در فضای مزل پهن کرده اید ناگهان متوجه ایجاد یک سری چروک ها و کیستی ها در حاشیه یا وسط فرش میشوید که هرچند بارهم اگر روی آن دست بکشید مطمئنا درست نخواهد شد.

توجه #2: اگر فرش شما تراکم و شانه زیادی دارد و یا اصطلاحا دست بافت گونه است به هیچ عنوان آنرا نباید تا کنید و حتما باید لول شود زیرا فرش هایی که تراکم بالایی دارند به همان نسبت توپر تر  و سنگین تر هستند که تا کردن این نوع از فرش ها موجب شکستگی فرش میشود که آسیب جدی به فرش وارد میکند. در زمان خرید فرش به این نکته دقت کنید که ابعاد فرش انتخابی شما از ابعاد محیطی که میخواهید فرش را پهن کنید کمتر باشد اگر غیر از این باشد و فرش از ابعاد محیط بلند تر باشد در این صورت مجبورید قسمت انتهایی فرش را تا بزنید که این خود سبب شکستگی انتهای فرش میشود. برای جلوگیری از این آسیب بهتر است هرچند گاهی لول  یا تا  فرش را به طور کامل در فضایی که آنرا نگه داری میکنید به طور کامل باز کنید و به طور کامل از 4 طرف صافش  کنید  و بگزارید 1 یا 2 ساعت همان حالت باقی بماند و سپس آنرا دوباره جمع کنید.

 

مراقبت از فرش ماشینی

برای مثال چنان چه فرشتان را انبار کرده اید و در کاور مخصوص به خود نگه داری می کنید بهتر است هر از گاهی آن را از کاور بیرون آورده و فرش را به صورت کامل باز کنید، چنان چه بر روی فرش جسم یا اثاثیه سنگین وزنی قرار گرفته حتما هر چند وقت یک بار فرش را بیرون بکشید. توصیه می شود حتما از آن ها استفاده کنید تا مشکل جدی برای فرشتان بوجود نیاید: – تا کردن فرش – لوله کردن فرش از بین این دو روش، مناسب ترین و معتبر ترین روشی که از نظر کارشناسان نیز اصولی است لوله کردن فرش است. از اولین اقداماتی که زمان ریختن آب بر روی فرش باید انجام داد این است که با کمک یک قاشق آب ریخته شده را در جهت خواب فرش بیرون بکشید.

چرا که نور خورشید اگر به طور دائم به فرش بتابد، باعث رنگ پریدگی فرش و همچنین آسیب رسیدن به بافت آن می شود. فرش های با تراکم بالا به همان میزان توپرتر و سنگین تر می باشند و تا کردن آن ها موجب شکستگی فرش می شود. بسیاری از فرش های ماشینی که به کارگاه های رفوگری فرش، انتقال داده می شوند، پوسیده هستند. اکنون با حرارت ملایم از ناحیه پشت فرش،حرارت با فاصله باشد، قسمت خیس شده را خشک کنید. یکی از عواملی است که به صورت تدریجی باعث پوساندن فرش زیر پایتان می شود، رطوبت  است. قسمتی از خانه که از آن جا نور به روی فرش می تابد را با کمک پرده سفید نازک بپوشانید. نور خورشید خواه یا ناخواه بر روی تمامی اشیایی که بتابد باعث افت کیفیت آن می گردد.

اما اگر فرش شما از شانه و تراکم بالاتری برخوردار است، به هیچ وجه آن را تا نکنید. به هرحال با این وسیله، سطح را به صورت رفت و برگشت در جهت و بر خلاف جهت فرش بکشید.  لوله کردن فرش به هیچ وجه باعث آسیب رسیدن به تار و پود و الیاف فرش نخواهد شد. البته اگر فرش شما دارای تراکم و شانه کمی است، تا کردن برای آن ضرر کمتری دارد. حال با رعایت نکاتی می توانیم از پوسیدگی به سبب رطوبت، پیشگیری نماییم:. آن قدر این کار را ادامه دهید تا مطمئن شوید آبی در فرش بافی نمانده است. سپس در نایلون مربوط به خود که فرش را درون آن دریافت کردید، قرار دهید. توصیه می شود گلدان ها را روی یک سطح حدوداً نیم متری از فرش قرار دهید.

 

روشهای مراقبت از فرش ماشینی

نکته دوم: اگر فرش شما تراکم و شانه زیادی دارد و یا اصطلاحا دست بافت گونه است به هیچ عنوان آنرا نباید تا کنید و حتما باید لول شود زیرا فرش هایی که تراکم بالایی دارند به همان نسبت توپر تر  و سنگین تر هستند. یک مورد بسیار مهم  این است که حتماً برای پایه های وسایلی که اگر  روی فرش قرار دارند؛ مثل: مبل  میز نهارخوری، کمد و … از پدهای محافظ استفاده کنید. اگر غیر از این باشد و فرش از ابعاد محیط بلندتر باشد در این صورت مجبورید قسمت انتهایی فرش را تا بزنید که این خود سبب شکستگی انتهای فرش میشود. در صورتی که فرش شما به هر دلیلی دچار این موارد شد باید سریعا آنرا به یک رفوگر حرفه ای در شهرتان بسپارید تا آنرا ترمیم کند.

پارگی، سوختگی، پوسیدگی،و … در هر ابعادی (چه کوچک و چه بزرگ) از جمله مواردی هستند که ممکن است فرشتان به آن نیز دچار شود. در زمان خرید فرش به این نکته دقت کنید که ابعاد فرش انتخابی شما از ابعاد محیطی که میخواهید فرش را پهن کنید کمتر باشد. نکته اول: اگر فرش شما تراکم و شانه کمی دارد میتوانید آنرا تا کنید (در صورتی که حالت استاندارد همان لول کردن است). یا گاهی ممکن است ریشه های فرش بر اثر عواملی دچار پوسیدگی شوند و مجبور شوید ریشه های فرشتان را تعویض کنید. براساس مشکلی که برای شیرازه فرش شما پیش آمده رفوگر مجبور باشد همه یا قسمتی از آن را تعویض و یا تعمیر کند. برای پیشگیری از این کار همان طور که خودتان هم میدانید از برخورد مستقیم جسم داغ با فرشتان خودداری کنید.

میتوانید فرشتان را به وسیله یک شامپو فرش مناسب کف شویی کنید یا به وسیله یک بخارشوی آن را ضد عفونی کنید. البته می توانید به جای استفاده از پد های محافظ، از هر جسم دیگری که ضربه گیر پایه ها است استفاده کنید. در صورتی که اقدام سریع به تعمیر فرش نکنید ممکن است بر اثر پا خوردگی زیاد این از هم پاشیدگی بیشتر شود. از بین این دو  بهترین و معتبر ترین روش که از نظر بسیاری از کارشناسان اصولی است لول کردن فرش است. معمولا ریشه های فرش به دلیل  رنگ سفید آنها بیشتر از قسمت های دیگر فرش در معرض کثیفی و چرک هستند. یادگیری و رعایت روشهای نگهداری از فرش ماشینی، موجب می گردد تا فرش شما طول عمر بیشتری پیدا کند.

شیرازه، نواری است که در دو طرف حاشیه فرش از ابتدا تا انتها به صورت دایره ای و مدور دوخته میشود.

اصول نگهداری از فرش ابریشم‌؛ راهنمای قالیشویی استادکار

همان طور که در بالا گفتیم، شستن فرش ابریشم در خانه با رعایت اصولی ممکن است؛ اما بهتر است این کار را به یک استادکار یا خدمات قالیشویی متخصص بسپارید تا از تضمین کیفیت و آسیب ندیدن این فرش گران‌بها خیالتان راحت باشد؛ چرا که در این نحوه شستشو مانند شستشوی دیگر فرش‌ها نه می‌توانید از آب گرم استفاده کنید، نه پارو بزنید و نه فرش را لوله کنید. بخش نگران‌کننده در نگهداری از فرش ابریشم این است که نکند کودک یا بزرگسالی یک لیوان نوشابه یا شیر را روی فرش برگرداند! اینجاست که باید خونسردی خود را حفظ کنید و بلافاصله مایعات ریخته شده را با استفاده از قاشق بردارید و سپس با دستمال سفید خشک آن را تا حد امکان خشک کنید.

با این حال، برای تمیز کردن فرش ابریشم، بد نیست از تیم‌های حرفه‌ای‌ کمک بگیرید، زیرا ابزار و مهارت‌های لازم برای شستشوی بهینه و اطمینان از زیبایی و کیفیت فرش‌های ابریشمی بسیار مهم است و نگهداری از فرش ابریشم نیز اهمیت به سزایی برای صاحب آن دارد. آن‌چه در این مقاله توضیح داده شد، به شما در نگهداری و شستن فرش ابریشم کمک خواهد کرد؛ اما فراموش نکنید شستشو و تعمیر حرفه‌ای این فرش نفیس و عتیقه نیازمند کمک گرفتن متخصصان این کار و استفاده از خدماتی چون قالیشویی و رفوگری استادکار است. پول زیادی بابت خرید فرش ابریشم هزینه کردید و انتظار دارید سال‌ها در خانه شما بدرخشد، بافت این نوع از فرش قدمتی چند هزار ساله دارد و اگر با اصول نگهداری و نحوه شستن فرش ابریشم آشنا باشید، عمر آن را در خانه خود نیز افزایش خواهید داد.

وقتی صحبت از فرش ابریشم می‌شود، ردیف زنان روستایی به ذهن‌مان خطور می‌کند که کنار هم نشسته‌اند و رج به رج این فرش را وسعت می‌بخشند، رنگ می‌زنند و دل می‌دهند به نقشی که بر تار و پود آن به جای می‌گذارند. تفاوت این فرش‌ها در این است که در فرش‌های ماشینی از الیاف مصنوعی شبیه به ابریشم استفاده می‌شود، اما در فرش‌های دستباف از الیاف و ابریشم‌هایی که میزان مواد مصنوعی در آنها کمتر است استفاده می‌کنند. با این حال، اگر قالیچه خود را در یک منطقه با عبور و مرور زیاد قرار دهید، باید آن را به طور منظم بچرخانید تا مطمئن شوید هر دو طرف به یک نسبت ساییده شده و یک قسمت فرش به دلیل پا خوردن بیشتر فرسوده نشود.

اما اگر به هر دلیلی فرش شما رنگ پس داد، پیش از رفتن به سراغ راه‌حل‌های معروف این مشکل مانند استفاده از ماست ترش یا محلول آمونیاک یا محلول کربنات سدیم، بهتر است با یک قالیشویی حرفه‌ای تماس بگیرید.

منبع