سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مدیر عامل - مدیر عامل شرکت تعاونی

عزل مدیر عامل شرکت تعاونی

خدمات قابل ارائه مجتمع ثبتی ، اداری و حقوقی ایلیا ( ثبت شرکت ایلیا ) در کلیه واحد های ثبتی اداره ثبت شرکتها در چهار چوب قانون تجارت ایران شامل ( ثبت انواع شرکت های تجاری و ثبت شرکت تعاونی، تنظیم صورتجلسات شرکتها و ثبت تغییرات شرکت ) خدمات نام تجاری در اداره مالکیت صنعتی شامل ( ثبت برند و ثبت علامت تجاری ، ثبت طرح صنعتی و ثبت اختراع ) همچنین اموراخذ کارت بازرگانی در اتاق بازرگانی استانها ی کشور و انجام کلیه امور تشکیل پرونده مالیاتی ، اخذ کد اقتصادی ، اخذ گواهی مالیات برارزش افزوده و اخذ دفاتر پلمپ مالیاتی) و کلیه خدمات اداری و اخذ انواع مجوزها در کل مراجع ذیصلاح ، همچنین امور حقوقی ( دعاوی کیفری ، خانواده و حقوقی کلیه دادگاه ها ) و تهیه و تدوین و تنظیم انواع قرارداد های تخصصی درسراسر ایران.

» از ظاهر عبارت هیأت مدیره در ماده مذکور چنین بر می آید که این ماده تنها عزل جمعی مدیران را شامل می گردد، کما اینکه اکثریت حقوقدانان نیز بر این نظر هستند و عزل فردی مدیر را در صلاحیت مجمع عمومی عادی می دانند، یکی از حقوقدانان با اعتقاد به این که این ماده هر دو را در بر میگیرد اظهار می دارد:« در خصوص امکان عزل اعضاء هیأت مدیره، تفاوتی بین عزل همه­ی اعضاء یا برخی از آن ها وجود ندارد و همانگونه که شرکت اختیار برکناری کلیه­ ی اعضاء هیأت مدیره را داراست، می تواند بعضی از آن­ها را نیز عزل نماید. به این معنا که مقنن در خصوص استعفای فردی اعضاء هیأت مدیره به دلیل جلوگیری از به وجود آمدن خلأ و معوق ماندن احتمالی امور جاری شرکت حکم به بقای مسئولیت مدیران تا زمان تعیین جانشین آن­ها داده است، حال آن که ممکن است با وجود استعفای عضو، هیأت مدیره از اکثریت لازم خارج نشود و بتواند به وظایف خود عمل کند این علت در استعفای جمعی اقوی است چرا که با استعفای جمعی آن­ها شرکت تعاونی یکی از ارکان خود را از دست می دهد و معوق ماندن امور جاری شرکت حتمی خواهد بود.

ولی با توجه به اینکه هیأت مدیره وظایف خود را به صورت جمعی انجام می دهد و هیچ یک از اعضای هیأت مدیره حق ندارد از اختیارات هیأت مدیره منفرداً استفاده کند و نیز با توجه به این که اعضاء هیأت مدیره مشترکاً مسئول جبران هر گونه زیانی هستند که در نتیجه­ی اعمال آنان و یا عدم رعایت قانون به شرکت وارد می شود تصمیم جمعی اعضای هیأت مدیره به برکناری از مدیریت ، منافع عمومی شرکت را به مخاطره می اندازد وباید با آن برخورد جدی داشت. بر اساس تبصره­ی 4 ماده­ی 22 اساسنامه­ی شرکت های تعاونی تولیدی و توزیعی و تبصره ی 5 ماده ی 22 اساسنامه ی مسکن مهر که مقرر می نمایند: «در صورت استعفای دسته جمعی و قبول آن توسط مجمع عمومی فوق العاده، مجمع عمومی عادی به دعوت هیأت مدیره­ی مستعفی یا وزارت تعاون برای انتخاب هیأت مدیره­ی جدید تشکیل خواهد شد.

 

اختیارات و وظایف مدیر عامل شرکت تعاونی

تهیه وسایل و ایجاد امکانات مورد نیاز برای گردش عادی کار شرکت تعاونی، حفظ اموال و دارایی شرکت ، مباشرت یا نظارت در تنظیم دفاتر قانونی شرکت و ثبت و نگهداری حساب ها و رسیدگی به آن ها ، دعوت هیئت مدیره به تشکیل جلسه فوق العاده ، تنظیم ترازنامه و حساب سود و زیان و تسلیم به موقع آن به هیئت مدیره ، تنظیم بودجه شرکت ، پیشنهاد خط مشی و برنامه کار شرکت به هیئت مدیره ، استخدام کارمند برای شرکت و تشویق و تنبیه و اخراج آن ها طبق مقررات استخدامی شرکت ، نظارت و مراقبت بر هزینه های شرکت با رعایت صلاح و صرفه آن ، انجام امور بازرگانی و خرید و فروش طبق آیین نامه معاملات شرکت ، طرح و اقامه دعوی مربوط به شرکت در مراجع قانونی و جوابگویی به دعاوی مطروحه علیه شرکت ، نظارت بر حسن اجرای قراردادهای منعقده بین شرکت و اشخاص دیگر، اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ، تقسیم سود ویژه سالانه بر اساس تصمیم مجمع عمومی عادی.

طبق قواعد کلی حقوق، هر گاه مدیر عامل برخلاف قانون و اساسنامه شرکت عمل کند و موجب زیان شرکت شود، باید زیان وارده را جبران کند؛ و هر گاه در ارتکاب عمل سوء نیت داشته باشد، علاوه بر مسئولیت مدنی، یعنی ملزم بودن به جبران ضرر، مسئولیت کیفری نیز متوجه او خواهد شد و باید مجازات مقرر را – که به حکم دادگاه تعیین می شود – متحمل گردد. هر گاه چک شرکت که امضای مدیر عامل را دارد بی محل باشد، وی علاوه بر اینکه با صاحب حساب، یعنی شرکت تعاونی و دیگر افرادی که چک را امضا کرده اند در پرداخت وجه چک مسئولیت تضامنی دارد ، به عنوان صادر کننده چک بی محل به مجازات مقرر نیز محکوم خواهند شد.

مدیر عامل را می توان از بین اعضای شرکت تعاونی یا خارج از آن ها انتخاب کرد ؛ ولی در تعاونی های چند منظوره در صورتی که عضویت برای همه آزاد و داشتن عضو غیرشاغل مجاز باشد، مدیر عامل باید از میان اعضای شاغل انتخاب شود. مدیر عامل مکلف است در کمال صداقت و دقت و با رعایت کلیه مقررات قانونی و اساسنامه و آیین نامه های مربوط به وظایف خود عمل کند و از اختیاراتش استفاده کند و در هر مورد صلاح و صرفه و غبطه شرکت را مرعی و ملحوظ دارد. داشتن مدیر عامل برای شرکت تعاونی الزامی است ؛ به موجب قانون ، هیئت مدیره مکلف است برای مدیریت عملیات تعاونی و اجرای تصمیمات مجمع عمومی و تصمیمات هیئت مدیره فرد واجد شرایطی را انتخاب کند.

 

عزل مدیرعامل شرکت تعاونی???تغییر مدیر عامل شرکت سهامی خاص???

در ارتباط با عزل مدیرعامل به موجب حکم دادگاه ، لازم است توضیح داده شود که برخی اشخاص به شرحی که ( شماره 257 و بعد ) گفته خواهد شد ، نمی توانند به مدیریت عامل شرکت سهامی انتخاب شوند و نیز ، همان طور که ( شماره 232 ) گفته شد ، هیچ کس نمی تواند در عین حال میدریت عامل بیش از یک شرکت را داشته باشد. اعضای هیئت مدیره اختیار مطلق در اداره شرکت دارند؛ در حالی‌که مدیرعامل، میزان و حدود اختیارات خود را از هیئت مدیره شرکت می‌گیرد و به جز اختیارات اعطا شده به او، حق اقدام دیگری را در شرکت ندارد. در این خصوص لازم به توضیح است که برخی اشخاص به شرحی که گفته خواهد شد ، نمی توانند به مدیریت عامل شرکت سهامی انتخاب شوند و نیزهیچ کس نمی تواند در عین حال میدریت عامل بیش از یک شرکت را داشته باشد.

طبق رویه اداره ثبت شرکت‌ها و قانون تجارت، برای تغییر مدیرعامل شرکت باید صورتجلسه تنظیم شود و  این صورتجلسه به امضا اعضا هیات مدیره شرکت برسد. هرکس برخلاف مقررات مزبور به مدیریت عامل انتخاب شود یا پس از انتخاب ، مشمول آن  گردد ، دادگاه به درخواست هر ذی نفع حکم عزل او را صادر خواهد کرد. هرکس برخلاف مقررات مزبور به مدیریت عامل انتخاب شود یا پس از انتخاب ، مشمول آن گردد ، دادگاه به درخواست هر ذی نفع حکم عزل او را صادر خواهد کرد. در این خصوص در لایحه اصلاح قانون تجارت در خصوص مقررات شرکت های سهامی مقرر شده است: هیئت مدیره هر زمان می تواند مدیرعامل را عزل نماید.

مدیرعامل شرکت، در حدود اختیاراتی که توسط هیئت مدیره به او تفویض شده است، نماینده شرکت محسوب می‌شود و از طرف شرکت حق امضا دارد. در شرکت های سهامی خاص همانطور که نصب مدیرعامل با هیئت مدیره می باشد عزل و اخراج مدیر عامل نیز در صلاحیت هیئت مدیره می باشد. علاوه بر مورد فوق در برخی موارد ممکن است طی تصمیم و حکم دادگاه صالح مدیرعامل منتخب برکنار گردد. انتخاب، عزل و تغییر مدیرعامل شرکت از اختیارات هیئت مدیره شرکت سهامی‌ست. امضا اعضای هیئت مدیره : 1 ـ ……………………   2 ـ ……………………   3ـ ……………………    4 ـ  …………………… امضاء بازرسین:                            بازرس اصلی                          بازرس علی البدل:.

 

وظایف مدیرعامل شرکت تعاونی

وظایف مدیر عامل شرکت تعاونی: هیأت مدیره مکلف است بلافاصله بعد از انتخاب، برای اداره امور و اجرای تصمیمات مجمع عمومی و هیأت مدیره، فرد واجد شرایطی را از بین اعضای تعاونی و یا خارج از آن برای مدت سه سال به عنوان مدیرعامل انتخاب کند. نصب و عزل و قبول استعفای مدیرعامل و نظارت بر عملکرد و تعیین حدود اختیارات، وظایف و میزان حقوق و مزایای وی بر عهده هیأت مدیره می‌باشد و انتخاب مجدد مدیرعامل بلامانع است. * پیگیری ثبت خلاصه ای از مذاکرات و همچنین تصمیمات هیات مدیره دردفتر ثبت صورت جلسات هیات مدیره توسط منشی هیات مدیره با قید تاریخ و اسامی مدیرانی که در جلسه حضور دارند.

مدیرعامل رهبری، راهنمایی، هدایت و ارزیابی کار سایر مدیران اجرایی، از جمله رئیس شرکت، معاونان رئیس و مدیران را بسته به ساختار سازمان برعهده دارد. مدیرعامل باید تضمین کند که رهبران سازمان و کارکنان، مسئول عواقب اقدامات خود چه از طریق پاداش عملکردشان و چه ازطریق اقدامات انضباطی هستند. اقدام در جهت حفظ و نگهداری مناسب اسناد، اوراق بهادار، مدارک، دفاتر قانونی، دفتر صورت جلسات مجامع و هیات مدیره، دفتر سهام و سوابق مکاتبات. * مدیرعامل می تواند علاوه بر دعوت هیات مدیره جهت شرکت در جلسات عادی در مواقع ضروری هیات مدیره را جهت حضور در جلسه فوق العاده دعوت کند. این سایت به مدت 2 ماه قیمت ثبت شرکت در سال 1400 را به 400 هزار و تعرفه ثبت تغییرات شرکت هر صورتجلسه به مبلغ 200 هزار تومان تخفیف داده است.

  در شرکت‌های بزرگ، مدیرعامل معمولا با تصمیمات سطح بالا به‌عنوان کسی که مسئولیت جهت‌دهی کلی شرکت را بر عهده دارد، عمل می‌کند. * درج دستور جلسه در دعوتنامه همراه با توضیحات لازم و یا ارسال تصویر سوابق و مدارک مربوط به ضمیمه آن جهت ملاحظه هیات مدیره. * دعوت کتبی هیات مدیره جهت حضور در جلسه حداقل دو جلسه در ماه در موعد و محل معینی که قبلاً به تصویب هیات مدیره رسیده باشد. و جلسات شرکت نموده اند، اسامی غایبین، ساعات حضور و غیاب آنان به صورت ماهانه و ارائه جمع بندی سالانه آن به هیات مدیره. * امضاء قراردادها، اوراق، اسناد تعهدآور مالی تعاونی به اتفاق عضو یا اعضاء هیات مدیره که دارای امضاء مجاز می باشند.